sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Raparperikakku

Nam, miten hyvän reseptin iskä bongas! Tää löyty Ruoka Pirkasta Juhannuksen raparperikakku nimellä. Tein tän tossa äsken ja masu täynnä kakkuu on hyvä tulla kehumaan kyseistä ohjetta:-) Tää kannattaa tehdä nyt esim juhannukseks nimensä mukaisesti:-) Simppeli tehdä ja tosi maistuvaa.

Aineet:
Kakku:
150g voita
korppujauhoja
2dl sokeria
2 kananmunaa
2½dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
n.4dl raparperia pieninä paloina

Päälle:
2dl vispikermaa
2rkl sokeria
1tl vanilliinisokeria
tuoreita mansikoita

1.Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka.
2.Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Jatka vatkaamista vielä hetken aikaa.
3.Sekoita leivinjauhe jauhojen joukkoon. Sekoita jauhoseos varovasti taikinaan. Kaada taikina vuokaan.
4.Levitä raparperipalat tasaisesti taikinan pinnalle ja painele ne taikinaan. Kypsennä 175 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia,kunnes pinta saa hiukan väriä. Anna kakun jäähtyä hetken aikaa ennen kuin irrotat vuoan reunan. Nosta kakku jäähtymään tarjoilu vadille.
5.Vatkaa kerma vaahdoksi,mausta ja levitä se jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele mansikoilla.
Nautinnollisia raparperikakku hetkiä!:-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti