Hyvää isänpäivää kaikille isille! Isänpäiväks tein eilen jääkaappiin hyytymään Marianne-kakun ja sitä onkin päästy jo maistelemaan;) Ohjetta oli kaupassa jaossa, kun siellä oli Marianne-keksejä maistiaisena.:) Muokkailin sitä jonkun verran. Niinhän niitä reseptejä kannattaakin muokkailla omaan makuun sopivaksi:) Maistu kyllä kaikille, jopa nirsolle veljelleni;)
Pohja:
n.170-200g Marianne-keksejä(riippuen irtopohjan koosta,itse käytin 1½ pötköä paketista)
50g voita
Täyte:
5 liivatelehteä
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g turkkilaista jogurttia
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
½dl sitruunanmehua
2dl Marianne Crushia
Kiisselikerros:
3 liivatelehteä
5dl mansikkakiisseliä(itse käytin rainbow:n kevyttä mansikkakiisseliä)
2rkl sitruunanmehua
1.Hienonna Marianne-keksit muruiksi.(Itse käytin vasaraa.Keksit muovipussiin ja eikun vasaroimaan)
2. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
3. Laita täytteen ja kiisselikerroksen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
4. Sekoita tuorejuusto ja jogurtti keskenään. Lisää joukkoon sokeri ja vaniljasokeri.
5. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita vaahto tuorejuusto-jogurttiseokseen.
6. Purista täytteen liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumennettuun sitruunamehuun.
7. Kaada liivateseos kiisselin joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
8. Sekoita täytteeseen lopuksi Marianne Crush.
9. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.
10. Purista kiisselikerroksen liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kuumennettuun sitruunamehuun.
11. Kaada liivateos kiisselin joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
12. Kaada kiisseli täytteen päälle ja laita kakku uudestaan jääkaappiin hyytymään. Hyydytä kakkua mielellään yön yli, mutta vähintään 4 tuntia.
Marianne-kakku on valmis tarjottavaksi ja nautittavaksi!:)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti