torstai 23. toukokuuta 2013

Kuohuviinimoussekakku

Uutta kakku ohjetta pukkaa heti perään:-D Tein äitienpäiväks kuohuviinimoussekakun:-) Ohje löytyi Maku-lehdestä. Kuvaa täysin valmiista kakusta ei ole,koska se hotkittiin aika pian jo parempiin suihin;-) Tosta kuvasta siis puuttuu kiille pinnalta:-)
Aineet:
Pohja:
150g digestivekeksejä
75g voita

Täyte:
5 liivatelehteä
4dl kuohukermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
2dl persikkasosetta(käytin pilttiä)
1dl Henkell Trocken-kuohuviiniä
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1rkl sitruunamehua

Kiille:
5 liivatelehteä
3dl persikkasosetta
2dl Henkell Trocken-kuohuviiniä
1dl sokeria
1rkl sitruunamehua

1.Hienonna keksit ja sulata voi. Sekoita ainekset tasaiseksi.
2.Kumoa seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Taputtele tasaiseksi. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
3.Upota liivatelehdet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.
4.Sekoita tuorejuusto,persikkasose,kuohuviini ja sokerit eri kulhossa. Kuumenna sitruunamehu. Purista liivatteista vesi pois ja liuota liivatteet mehuun. Lisää seos täytteeseen ja sekoita tasaiseksi. Nostele mukaan kermavaahto.
5.Kaada täyte pohjan päälle. Levitä tasaiseksi.
6.Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
7.Upota kiilteen liivatelehdet kylmään veteen noin 10 minuutiksi.
8.Sekoita persikkasose, kuohuviini ja sokeri kulhossa.
9.Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi,purista liivatteista vesi pois ja liuota liivatteet mehuun. Lisää seos persikkakuohuviiniliemeen. Valuta seos kakun pinnalle. Hyydytä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai seuraavaan päivään.
Nauti kuohuviinin kera!:-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti