Vähän jotain suolaista välillä;-) Tää on ehdottomasti mun lemppari pitsa! Ohjeen löysin yhdestä lempilehdestäni, Ruoka Pirkasta!:-D Alkuperäinen ohje on gluteeniton,mutta olen soveltanut pitsa ohjeen ns.tavalliseksi.Pizzasta riittää kahdelle tai yhdelle nälkäiselle;-)
Aineet:
Pohja:
2 ½dl Vehnäjauhoja(itse käytän durum jauhoja)
1/4 tl suolaa
½ tl sokeria
50g margariinia
1dl maitoa
1/4 pkt tuoretta hiivaa
Täyte:
1dl tomaatti-basilikapastakastiketta
1pkt(125g) Pirkka mozzarella di Bufalaa
1 ½dl emmental-mozzarellajuustoraastetta
1/4 dl pestoa
rucolaa
1.Mittaa jauho,suola,sokeri ja pehmeä margariini kulhoon.Sekoita haarukalla murumaiseksi seokseksi.Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva.Lisää maito jauhoseokseen ja sekoita tasaiseksi.
2.Kuumenna uuni 225 asteeseen.Kaavi taikina kulhosta öljyllä voidellun leivinpaperin päälle ja taputtele taikina ohueksi pohjaksi.Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa 15-20 minuuttia.
3.Levitä pastakastike tasaiseksi kerrokseksi.Leikkaa mozzarella viipaleiksi ja asettele ne tasaisin välein pizzalle. Levitä juustoraaste väleihin.Paista pizza uunin alatasolla 7-9 minuuttia,kunnes raaste on sulanut. Nostele kuumalle pizzalle tasaisesti pestonokareita ja ripottele rucolaa.
Nautinnollisia pizzahetkiä!:-)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti