torstai 30. toukokuuta 2013

Mangojuustokakku

Tämmösen herkkukakun eilen väsäsin jääkaappiin hyytymään,ja nyt aamukahvin kanssa sai nauttia ensimmäisen palan;-) Ohje löytyi Aamulehden Kesä&Menot- liitelehden Valion mainoksesta. Sovelsin muutamaa kohtaa ohjeesta. Kakku maistuu ihanan raikkaalta,eikä liian makealta. Limen maku tuo raikkautta kakkuun:-) Tässä siis ihana kesäkakun ohje.
Aineet:
Pohja:
200g Digestivekeksejä
50g voita

Täyte:
2tlk säilykemangoa(itse käytin Pirkan mangotölkkejä)
1tl raastettua limenkuorta
½ dl limenmehua
1rkl vaniljasokeria
2 rasiaa Valio Viola mangotuorejuustoa
7 liivatelehteä
2 valkuaista
2dl sokeria
2 rkl Valio 3 hedelmän mehua tai vettä

Kiille:
2dl Valio 3 hedelmän mehua
1 dl hyytelösokeria

Pohja: Hienonna keksit ja lisää sulatettu voi. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Painele keksiseos sille.
Täyte: Valuta mangot hyvin ja soseuta ne. Pese limetit hyvin ja raasta kuorta tarvittava määrä. Purista ½dl limetin mehua. Yhdistä ne mangososeeseen, lisää myös vaniljasokeri ja tuorejuusto. Sekoita hyvin. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri pieninä erinä vaahtoon ja jatkaa vatkaamista, kunnes vaahto on kiiltävää ja kuohkeaa. Purista liivatelehdistä vesi. Liuota ne kiehuvaan mehuun tai veteen. Kaada liivateseos mangoseokseen samalla sekoittaen. Lisää lopuksi valkuaissokerivaahto. Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli.
Kiille: Kuumenna mehu kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri, sekoita ja kiehauta. Jäähdytä 3-4 minuuttia hiljalleen sekoittaen, jotta seos ei kuoretu. Kaada varoen kakun päälle. Nosta kakku jääkaappiin. Kun kiille on hyytynyt,irrota kakkuvuoasta ja tarjoile.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti