maanantai 27. toukokuuta 2013

Sitruunainenjuustokakku

Kesän ehdoton suosikki kakku,ainakin mun mielestä, on juustokakku. Se on helppo ja nopea tehdä, ja tietysti myös maistuu hyvälle.:-)
Ohje jonka mukaan juustokakun teen löytyi joskus muinoin Trendi-lehdestä ja on kyseisen lehden kolumnistin Eeva Kolun.
Huom!Jos ei pidä niin sitruunasta,niin voi jättää sitruunan kuoren pois ja kakku ei maistu liian sitruunaiselta.

Aineet:
Pohja:
200 g digestive-keksejä
75 g voita
2 rkl kiehuvaa vettä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan kuori raastettuna
1/2 sitruunan mehu
2 dl kuohukermaa
5.Ota lionneet liivatelehdet vedestä pois ja puristele niistä käsin kaikki ylimääräinen vesi. Sekoita lehdet ja 2 rkl kiehuvaa vettä kunnes lehdet ovat sulaneet tasaisesti veden joukkoon.


Täyte:
4 liivatelehteä

Koristeluun:
tuoreita mansikoita
valkosuklaata

1.Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
2.Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja jätä odottamaan. Mitä pienempää vuokaa käytät, sitä korkeamman kakun saat.
3.Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan vähintään 5 minuutiksi.
4.Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri, sitruunankuori ja -mehu. Vatkaa toisessa kulhossa kerma kuohkeaksi.
6.Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi joukkoon kermavaahto ja sekoita. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin muutaman tunnin tai vaikka yön yli.
7.Koristele kakku juuri ennen tarjoilua mansikoilla ja valkosuklaalla. Valkosuklaan saa sopivaksi rouheeksi esimerkiksi juustoraastinta käyttämällä.
Nautinnollisia juustokakkuhetkiä!:-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti