Kesän ehdoton suosikki
kakku,ainakin mun mielestä, on juustokakku. Se on helppo ja nopea tehdä, ja
tietysti myös maistuu hyvälle.:-)
Ohje jonka mukaan
juustokakun teen löytyi joskus muinoin Trendi-lehdestä ja on kyseisen lehden
kolumnistin Eeva Kolun.
Huom!Jos ei pidä niin
sitruunasta,niin voi jättää sitruunan kuoren pois ja kakku ei maistu liian sitruunaiselta.
Aineet:
Pohja:
200 g digestive-keksejä75 g voita
2 rkl kiehuvaa vettä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan kuori raastettuna
1/2 sitruunan mehu
2 dl kuohukermaa
5.Ota lionneet liivatelehdet vedestä pois ja puristele niistä käsin kaikki ylimääräinen vesi. Sekoita lehdet ja 2 rkl kiehuvaa vettä kunnes lehdet ovat sulaneet tasaisesti veden joukkoon.
Täyte:
4 liivatelehteä
Koristeluun:
tuoreita mansikoita
valkosuklaata
1.Hienonna keksit ja
sekoita joukkoon sulatettu voi.
2.Painele seos
leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja jätä odottamaan. Mitä
pienempää vuokaa käytät, sitä korkeamman kakun saat.
3.Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan vähintään 5 minuutiksi.
4.Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri, sitruunankuori
ja -mehu. Vatkaa toisessa kulhossa kerma kuohkeaksi.
6.Kaada liivateseos ohuena
nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi joukkoon
kermavaahto ja sekoita. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä
jääkaapissa ainakin muutaman tunnin tai vaikka yön yli.
7.Koristele kakku juuri
ennen tarjoilua mansikoilla ja valkosuklaalla. Valkosuklaan saa sopivaksi
rouheeksi esimerkiksi juustoraastinta käyttämällä.
Nautinnollisia juustokakkuhetkiä!:-)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti